Introductieperiode

Introductieperiode

Alles wat je als kersverse brugklasser moet weten, lees je hier – over de kennismaking met je nieuwe klas en mentor, informatie over de introductieweek en wat je nodig hebt in de brugklas.

Hoe het verder gaat na je aanmelding op Het Schoter?

  • We nemen contact op met je meester of juf van de basisschool en bespreken samen op welk niveau we jou kunnen indelen.
  • Daarna bespreken we je plaatsing op Het Schoter in de toelatingscommissie.
  • Dan maken we de indeling van klassen.
  • Jij hoort van ons in welke klas je komt.
  • Nog voor de zomer krijg je een uitnodiging om op school kennis te komen maken met je nieuwe  klasgenoten en je mentor.
  • Hartstikke leuk, want dan weet je alvast wat je na de zomervakantie kunt verwachten. Neem tijdens die kennismaking een plastic tas en een pen mee.

Introductieperiode

Na de zomervakantie is het dan zover: het nieuwe schooljaar! We beginnen met een spetterende introductiedag waarin we heel veel dingen samen met je klasgenoten gaan doen, zoals sporten en spelletjes. Meestal maak je meteen al nieuwe vrienden. Aan het einde van de dag komen je ouders al kennis maken op het schoolplein met al je klasgenoten en de mentor. Een leuke start als voorbereiding op het Schoter-schoolleven zodat je met vertrouwen het schooljaar kan beginnen.

​Brugklaskamp

In de maand oktober gaan we drie dagen op kamp. Waar we naartoe gaan en wat we daar allemaal gaan doen, houden we nog even geheim. Maar leuk wordt het zeker! Wil je weten wat we op een eerder brugklaskamp hebben gedaan?

Nog vragen?

Voor meer informatie over onze school en de brugklas kun je mailen of bellen met de heer Teun de Groot, onze brugklascoördinator (023-5258491 of t.degroot@schoter.nl).