Van leerlingen voor leerlingen

Van leerlingen voor leerlingen

Ervaringen van leerlingen

Brugklaskamp

Het brugklaskamp op het Schoter was super leuk en gezellig! Het was ook fijn om je klas nog beter te leren kennen. En niet alleen je eigen klas maar we gingen nog met veel meer andere klassen op brugklaskamp, dus dat is natuurlijk nog gezelliger. Wat we bijvoorbeeld hebben gedaan is laser gamen en allemaal verschillende leuke workshops maar natuurlijk nog veel meer leuke dingen. Kort samengevat het was een top kamp!

Fay (1Tva)

Mentor

Een mentor is een vertrouwenspersoon. Als jij ergens mee zit of je hebt problemen bijvoorbeeld thuis, dan kan je dat tegen je mentor zeggen. Je hebt ook leerling mentoren. Die helpen je mentor en gaan mee op brugklaskamp. Ook krijg je een of twee keer per week mentorles (ML). In die les bespreek je dingen die wel of niet zo goed gaan in/buiten de klas.

 

Lynne (1Thb)

Mentorassistenten

Op het Schoter heb je naast je mentor ook 2 mentorassistenten. Ze helpen jou met het kennis maken van je klas. Ze gaan mee op brugklaskamp en ze komen af en toe in de les. De mentorassistentes proberen jou ook te helpen door te vragen ‘gaat alles goed op school?’ of ‘heb je moeite met je huiswerk?’ Ze zijn erg aardig en behulpzaam. Ze verzinnen leuke spelletjes als je een spel doet bij mentorles. De mentor assistenten zitten wat klassen hoger dan jou, maar dan kunnen ze je juist goed helpen!

Megan (1Mb_o)

Grootste verschil met basisschool

Als eerst vind ik het veel leuker, je leert veel meer dingen en je maak echt heel veel nieuwe vrienden. Je hebt ook wel veel huiswerk maar later wen je daar wel aan. Uitval dus soms ben je al 1 uur uit of hoef je pas 11 uur te beginnen. Veel meer docenten, je hebt steeds les in een ander lokaal met een andere docent, een kluisje waar je al je spullen in kan doen. Op de middelbare school heb je ook een mentor. Op de basisschool ging je altijd in de klas pauze houden en nu in de aula pauze houden en je hebt ook een kantine waar je lekker eten en drinken kan kopen. En je hebt ook extra klassen zoals sportklas kunstklas en dramaklas.

Lara (1Md)

Pauze

De pauzes zijn voor iedereen anders voor mijzelf eigenlijk ook de ene keer zit ik met de ene groepje iets op mijn laptop te spelen en de andere keer zit ik bij een groepje waar we juist veel kletsen. Onze pauzes houden we in de kelder of de aula. Daar zitten we met bijna al mijn klasgenootjes en nog een paar andere brugklassers te kletsen en andere dingen te doen. Soms maken we ook nog huiswerk of nog effe snel door een paar aantekeningen te kijken voor een proefwerk. De pauzes zijn eigenlijk altijd leuk en interessant in de zin van er gebeurd altijd wel wat.
Aya (1Mc)

Sportklas

Ik zit op sportklas omdat ik sporten leuk vind. Je hebt twee keer per week een uur extra sport en je gaat ook clinics doen zoals tennis, karate en nog veel meer andere dingen. Je mag zelf kiezen of je sportklas doet. Je zit niet alleen met kinderen uit je eigen klas, maar ook kinderen uit de andere klassen, dus je leert ook andere kinderen kennen. Dat vind ik heel leuk.

Daan (1Ma_O)