Van leerlingen voor leerlingen

Van leerlingen voor leerlingen

Ervaringen van leerlingen

Brugklaskamp

Het brugklaskamp was echt super leuk en gezellig! Het was heel fijn om je klasgenootjes nog beter te leren kennen. We hebben ook activiteiten gedaan met andere brugklassers en daardoor leer je snel veel kinderen kennen. We hebben allerlei leuke activiteiten gedaan bijvoorbeeld ‘laser gamen’, een avondspel in het bos, een ‘challenge run’, kampvuur maken en brood bakken. We hebben ook nog gezwommen en de disco op de laatste avond wat echt chill! Ik vond het echt een top kamp!

Fay (1Tva)

Mentor

Iedereen heeft een mentor op Het Schoter. Ik ben heel blij met mijn mentor en ik kan altijd bij haar terecht voor vragen of als ik iets kwijt wil. Er zijn ook mentorassistenten op Het Schoter in de brugklas. Dat is best bijzonder volgens mij. De mentorassistenten zijn leerlingen uit de bovenbouw en zij helpen de mentor. Ik vind dat best interessant, omdat je zo ook leerlingen die ouder zijn leert kennen en zij kunnen vertellen over hun ervaringen op de middelbare.

 

Lynne (1Thb)

Mentorassistenten

Iedere klas heeft een mentor en in de brugklas heeft iedere klas ook twee mentorassistenten. Ze helpen jou met het kennis maken met je klasgenoten. Ze doen mee aan mentoractiviteiten en ze komen ook af en toe in de mentorles. De mentorassistentes proberen je ook te helpen door te vragen ‘gaat alles goed op school?’ of ‘heb je moeite met je huiswerk?’ Ze zijn erg aardig en behulpzaam. Ze verzinnen ook leuke spelletjes voor in de mentorles.

Megan (1Mb_o)

Grootste verschil met basisschool

Ik vind de middelbare school eigenlijk veel leuker. Je leert veel meer dingen en je maakt echt heel veel nieuwe vrienden. Je hebt natuurlijk meer huiswerk, maar later wen je daar wel aan. Soms heb je een lange dag, maar het komt ook voor dat je later begint of juist best vroeg uit bent. Een ander groot verschil is dat je veel meer docenten hebt en je gaat steeds naar een ander lokaal. de middelbare school heb je ook een mentor. Op mijn basisschool ging je altijd in de klas pauze houden en nu gaan we in de pauze naar de aula of naar buiten. Het Schoter heeft ook een kantine en daar kun je echt heel veel lekkers kopen. Ik zit zelf in de theaterklas en dat is ook een reden waarom ik voor Het Schoter heb gekozen. Ik vind alles dat met toneel te maken heeft heel erg leuk!

Lara (1Md)

Pauze

We hebben twee pauzes op een schooldag. Je mag dan naar de aula of naar buiten. Ik pauzeer altijd met een vast groepje vrienden en we hebben een vaste plek. We hebben allemaal een laptop. En als we onze lunch op hebben gaan we kletsen of op de laptop spelen. Soms maken we ook nog huiswerk of overhoren we elkaar voor een toets. Ik vind de pauzes altijd te kort en erg gezellig.

Aya (1Mc)

Sportklas

Ik zit in de sportklas omdat ik sporten leuk vind. Je hebt twee keer per week een uur extra sport en je gaat ook ‘clinics’ doen zoals tennis, karate en nog veel meer andere dingen. Je mag zelf kiezen of je sportklas doet. Je zit dan niet alleen met kinderen uit je eigen klas, maar ook met kinderen uit de andere klassen, dus je leert ook andere kinderen kennen. Dat vind ik heel leuk.

Daan (1Ma_O)