Van leerlingen voor leerlingen

Van leerlingen voor leerlingen

Ervaringen van leerlingen

Brugklaskamp

Wij waren op brugklaskamp met Het Schoter. Dat was superleuk! We gingen naar Egmond aan Zee. We hebben heel veel gedaan, we hebben bijvoorbeeld een eiland op het strand gemaakt. Ik vond dat erg leuk. We kregen ook allerlei workshops van drama, dans, muziek en tekenen. Ook dat was erg leuk. We gingen met muziek het Schoterlied zingen. We hadden die avond een disco en toen gingen we alles wat we geleerd hadden bij de workshops aan iedereen laten zien. Daarna lekker dansen op de muziek van de DJ die daar was. Toen gingen we weer naar huis. Helaaspindakaas! Het was een topkamp!

Sanne (1Hd)

Lokalen zoeken

Ik dacht dat het in het begin heel erg lastig was om alle lokalen te zoeken, maar dat viel heel erg mee. Elk lokaal heeft een ander nummer en als je naar het eerste cijfer van het nummer kijkt, weet je op welke verdieping je moet zijn. Bij elk lokaal staat een duidelijk getal.

Thijs (1TMc)

Huiswerk

De eerste schooldag krijg je al huiswerk mee. Ik vond het best veel en moeilijk! Als je een paar weken op school zit, krijg je je eerste proefwerk of SO. Het is dan tijd om echt te werken. Het is niet erg als je cijfer laag is, omdat je het altijd kunt ophalen, maar je moet natuurlijk wel goed je best doen.

Bob (1Ha_O)

Pauze

Best wel grappig als de bel gaat: tring, tring, en twee seconden later is het heel druk in de gangen. Als je geluk hebt, ben je als eerste bij het kraampje waar ze trouwens hele lekkere dingen verkopen. Ze hebben superlekkere suikerwafels, tosti’s, kaasbroodjes en nog veel meer. Het kost allemaal niet meer dan 1 euro en het is echt heel lekker!

Isis (1TVa)

Mentor

Op de middelbare school krijg je een mentor. De mentor geeft je advies en wil je altijd helpen. Je hebt twee keer in de week mentorles. Ze vragen dingen zoals hoe het gaat.
Kaya (1Hc)

Wiskunde

Ik dacht dat ik niets van wiskunde zou snappen en dat ik er heel slecht in zou zijn. Maar eigenlijk is wiskunde juist leuk! Ik heb wiskunde van meneer Janssen en als er iets is, kan ik altijd bij hem terecht. Ik kan trouwens bij alle leraren terecht.

Abdel (1Vb)

De sportklas

Eerst dacht ik dat de sportklastest wel heel moeilijk zou zijn. Ik was heel erg nerveus. Maar na de test wist ik dat het helemaal niet moeilijk was. Je hoeft je helemaal geen zorgen te maken. En de normale lessen zijn superleuk, net als de sportuitjes. Maar niet je sportspullen vergeten!!

Quillian (1Md)

Zevenkamp

Bij de introductie heb je op Het Schoter eerst een zevenkamp. Dat is heel leuk want je doet allemaal verschillende soorten spelletjes. Er was een onderdeel met een grote opblaasbaan waarop je met een spons naar boven moest klimmen. Dat was dus heel lastig want de baan was nat. De klas die de meeste punten had gehaald, kreeg een taart. Mijn klas had de taart gewonnen! We gingen hem onder Nederlands opeten. Hij was heel lekker! Zo leuk!

Het is het allerleukste op Het Schoter. Als brugklasser moet je waarschijnlijk nog aan alles wennen en dat maakt het nog leuker! Het Schoter houdt ook rekening met jou. Als je bijvoorbeeld niet zo lang bent en je hebt een kluisje gekregen dat hoog in de rij zit, dan ga je naar de administratie en dan krijg je een lager kluisje. De pauzes op Het Schoter zijn top! Je kunt allemaal lekkere dingen kopen zoals: tosti’s en warme/koude wafels.

Randell (1Ma_O)