De Ouderraad is dé plek om onderwerpen die leven bij de ouders en leerlingen van Het Schoter op de agenda te zetten.

Ouderraad

Het Schoter staat bekend als een betrokken school met een sterk onderwijskundig concept. De school is volop in beweging, succesvol in haar streven en groeiende. Dat lukt niet zomaar, dat doe je samen. Ook ouders hebben hierin een actieve rol en leveren daarin een belangrijke bijdrage, o.a. in de vorm van de Ouderraad (OR). Ouders die nog dichter betrokken willen zijn bij het onderwijs en schoolleven van onze kinderen, kunnen zich aansluiten bij de Ouderraad. Nieuwe ideeën, een frisse blik, positief kritische feedback en vragen en wat tijd om af en toe ook praktisch te helpen is wat je als ouder kunt bijdragen.

Pubers ondertiteld

De thema-avond voor ouders, 17 november 2022
In deze jaarlijkse ouderavond-voorstelling kwamen vele thema’s uit het leven van onze pubers aan bod. Het online leven op de socials, groepsdruk, stress, gamen en oh ja, er is ook nog dat huiswerk. Wat er in de zaal bij ouders leeft, kregen onze acteurs haarscherp boven tafel. Als experts in improviseren en communiceren zetten zij dilemma’s van ouders om tot herkenbare scenes waarin iedereen zich herkende.

Enkele reacties:

Graag wil ik jullie bedanken voor de hilarische ouderavond. Ontzettend leuk gedaan, goed georganiseerd en erg leerzaam. Heel fijn dat jullie dergelijke avonden voor de ouders initiëren.

Met hartelijke groeten,
Nila

Dank voor het leuke informatieve toneelstuk, met de grote boodschap; Blijf in verbinding met je puber!
Zo is het bij ons overkomen.

Knap en leuk gedaan.
En dank voor de verzorging!

Vriendelijke groet,
Esther

Hele toffe avond & bedankt voor al het regelen!

Marjolein

Wauw wat was het leuk en wat een positieve reacties. Super voorstelling, heel herkenbaar en de zaal lag af en toe krom.
Het was top 👍🏻

(De namen zijn bekend bij de OR.)

Wat doet de Ouderraad?
De Ouderraad komt zeven keer per jaar bijeen. De schoolleiding vertelt dan wat er op dat moment op school speelt en welke plannen er zijn voor de toekomst. In een open sfeer bespreken we actuele onderwerpen die betrekking hebben op wat er leeft onder de ouders en leerlingen. De Ouderraad geeft daarbij gevraagd en ongevraagd advies. Tevens wordt de planning en organisatie van activiteiten verdeeld en besproken.

Een andere belangrijke taak van de Ouderraad is de besteding van de jaarlijkse ouderbijdrage. Hiermee ondersteunen de ouders activiteiten in en rondom de school zoals onder andere de talentenshow, toneelproducties, de Schoterbosloop, feestelijkheden rondom het eindexamen en de aanschaf van onderwijs vernieuwende middelen. Verder organiseren wij ieder jaar een thema-avond voor alle ouders en zijn wij actief ondersteunend aanwezig bij de Open Dagen en diploma-uitreikingen.