Tweetalig onderwijs

informatieavond tweetalig onderwijs

Op 12 november organiseren we een avond die helemaal in het teken staat van tweetalig onderwijs op mavo, havo en vwo.

Hieronder vertellen Edith Krist en Marit de Jonge over hun tto-stage in Hawaii:

Thuis in de wereld: tweetalig vwo, havo en mavo

Ben jij een echte globetrotter? Wil je steengoed worden in Engels? Heb je zin in een grensverleggende uitdaging? Dan is een tweetalige opleiding op Het Schoter iets voor jou!

Tweetalig onderwijs op Het Schoter betekent dat je veel van je lessen in het Engels krijgt én dat we je voorbereiden op een actieve rol in een internationale samenleving. In de onderbouw volg je het grootste deel van je vakken in het Engels, leer je uit Engelstalige boeken en spreek en schrijf je Engels tijdens de les. Ook je toetsen zijn in het Engels. Om ervoor te zorgen dat je het Engels daarvoor goed genoeg beheerst, krijg je een uur extra Engels. Bovendien wordt je goed begeleid en ondersteund door docenten die Engels als moedertaal hebben (native speakers), of die het Engels zeer goed beheersen.

Maar tweetalig onderwijs is meer. Je leert over grenzen heen kijken en volgt een gevarieerd en uitdagend programma op intellectueel, cultureel en sociaal gebied. Zo ga je regelmatig op excursie naar het buitenland, werk je met leerlingen uit het buitenland aan projecten, doe je mee aan een internationale uitwisseling, bezoek je Engelstalige theatervoorstellingen en leg je een portfolio aan met allerlei opdrachten over Europa en de wereld.

Voor havo en vwo geldt dat je na 3 jaar het Junior College afrondt met een certificaat. Daarna kun je in de bovenbouw verder leren voor het International Baccalaureate (IB) en kun je Cambridge certificaten halen voor Engels en Global Perspectives. Ook voor mavo geldt dat je wordt voorbereid op het halen van een Cambridge certificaat. Met al deze diploma’s ben je helemaal klaar voor een opleiding of baan waar ook ter wereld!

Het Schoter is een erkende junior tto school. We voldoen aan alle eisen die de organisatie Nuffic stelt en we zijn lid van het landelijk netwerk van tto-scholen. Daarnaast zijn we een Cambridge Associate School.