Sportklas

Ben je gek op sport en wil je kennismaken met nieuwe sporten? Dan voel je je vast als een vis in het water in de sportklas. Zit je in een mavo klas, dan kun je de eerste 2 jaar deelnemen aan de sportklas. Doe je havo of vwo, dan kun je zelfs de eerste drie jaar extra sporten op school! Tijdens de sportklas krijg je één keer in de week extra sportles en volg je sportclinics van experts. Je maakt kennis met nieuwe sporten of gaat je eigen kennis en vaardigheden verbeteren binnen de verschillende sporten.

In de brugklas

In de brugklas volg je de clinics karate, golfsurfen, tennis en rugby. In klas 2 staan er ook leuke clinics op het programma. Zo leer je klimmen, ga je mountainboardenen, freerunnen, kickboksen en zelfs een middag naar Snowplanet om te skiën of snowboarden!

En daarna:

Kun je er na twee of drie jaar sportklas nog geen genoeg van krijgen? Dan kun je sport als examenvak kiezen. In de bovenbouw kies je dan voor het vak LO2 op de mavo en BSM  (Bewegen, Sport en Maatschappij) op de havo en het vwo. Kijk voor meer informatie maar eens op de pagina sport als eindexamenvak.

Zo leuk is de sportklas

Of je je nu al voorbereidt op een sportieve toekomst, of gewoon na schoollekker wilt bewegen; in de sportklas van Het Schoter doe je steeds weer andere dingen, kijk maar even naar meneer Kuijpers: