Sportklas

De start van de Schoterbosloop 2017.

Sport op het Schoter

Ben je gek op sport en wil je kennismaken met nieuwe sporten of ga je voor een sportcarrière? Dan voel je je vast als een vis in het water op Het Schoter. Elk jaar worden er verschillende sporttoernooien, binnen en buiten de school georganiseerd.

Sport is een vast onderdeel in het rooster maar als je echt fanatiek bent kun je kiezen voor de Sportklas. De eerste drie jaar krijg je dan extra sportlessen en sportclinics en kun je je kennis en vaardigheden verbeteren binnen de verschillende sporten. Het Schoter is een van de weinige scholen waar je zelfs eindexamen kan doen in Lichamelijke Opvoeding. Het voordeel is dat je hiermee wordt klaargestoomd voor de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO) in Amsterdam of het CIOS in Haarlem. Wel zo handig als je een sportcarrière wel ziet zitten.

Spannende sporten

Natuurlijk kun je bij ons voetballen, volleyballen of hockeyen, maar je gaat in je examenjaar ook minder ‘gewone’ sporten doen die je normaal niet zo snel op school tegenkomt. Wat denk je van boogschieten, paardrijden, surfen, kanoën, breakdance of klimmen?

Check onze sportfolder: