Theaterklas voor onze podiumliefhebbers

Het Schoter kent een lange traditie op het gebied van drama onderwijs. Al onze leerlingen in de onderbouw krijgen een uur in de week het vak drama. Daarnaast is het mogelijk om het vak drama te kiezen in het eindexamenpakket op de mavo, de havo en het vwo.

Speciaal voor leerlingen die extra geïnteresseerd zijn in theater heeft Het Schoter voor de leerlingen in de onderbouw de theaterklas. Leerlingen in de theaterklas krijgen iedere week extra theaterles en worden uitgedaagd om allerlei technieken te leren en te spelen.

In de Theaterklas snijden we onderwerpen aan die in de reguliere dramalessen niet aan bod komen. We werken in blokken van 8 weken, die steeds in het kader staan van een ander thema. Zo gaan we theater maken op locatie, werken we met film en theatertechniek en staat er een blok in het teken van improviseren. De leerlingen in de theaterklas spelen ook een belangrijke rol bij de onderbouwvoorstelling; een grote toneelproductie in ons Schoter theater.  Zij doen dit ofwel door hier in mee te spelen als acteur/actrice, ofwel door het ontwerpen van de vormgeving (decor, kostuum, geluid, etc.). Ieder blok sluiten we af met presentaties voor familie en vrienden. De extra theaterlessen worden gegeven door verschillende vak- en gastdocenten. Leerlingen die geïnteresseerd zijn kunnen zich aan het begin van de brugklas opgeven. Voor de theaterklas hoef je geen auditie te doen.