Lyceo op Het Schoter; huiswerkbegeleiding, bijles, coaching en examenbegeleiding

 

Lyceo biedt huiswerkbegeleiding, huiswerkklas, bijles en coaching aan op Het Schoter. Deze begeleiding is voor leerlingen van alle niveaus en alle jaarlagen. Wij ondersteunen uw zoon of dochter graag vakinhoudelijk, bij het creëren van overzicht en/of bij het maken van een goede planning!

 

 

u

even voorstellen

bensdorpMijn naam is Priscilla Bensdorp en ik ben vestigingscoördinator op het Schoter in Haarlem. Ik heb Psychologie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens mijn studie kwam ik erachter dat het werken met jongeren mij veel plezier gaf. Dit plezier ervaar ik ook als vestigingscoördinator bij Lyceo. Bij Lyceo geven we veel individuele aandacht aan de leerlingen, waarbij ik merk dat dit een positief effect heeft op het zelfvertrouwen, de studievaardigheden en prestaties van de leerlingen. Ik zorg er dan ook voor dat elke leerling de individuele begeleiding krijgt die hij/zij verdient. Ik ben dagelijks van 14.00-18.00 uur op Het Schoter aanwezig.


 

l

bijles

Moeite met één bepaald vak? Dan kunnen bijlessen van Lyceo uitkomst bieden. Tijdens de bijles krijgt de leerling individuele (1-op-1) begeleiding voor een vak om achterstanden weg te werken. De leerling krijgt extra uitleg en oefent met het toepassen van de stof.

korting

Dankzij de samenwerking tussen Het Schoter en Lyceo kunnen wij u 35% korting aanbieden. U hebt het hele jaar door keuze uit examentrainingen, door het hele land, bijvoorbeeld in Amsterdam, Haarlem en Leiden. U vindt de tarieven op de inschrijfpagina vanLyceo: www.lyceo.nl/schoter.

waarom op school

Wij werken samen met Het Schoter en hebben contact met mentoren en docenten. Zo kunnen wij de begeleiding goed afstemmen op de behoeften van uw zoon of dochter. De leerlingen kunnen meestal direct na de les beginnen en als ze dan naar huis gaan, is het schoolwerk ook echt af en is er tijd voor ontspanning.

huiswerkklas

De huiswerkklas is geschikt voor leerlingen die een rustige plek zoeken om te leren en zelfstandig hun huiswerk kunnen maken. Tijdens de huiswerkklas is er één begeleider aanwezig op 15 leerlingen. Leerlingen gaan zelfstandig aan de slag, stellen vragen en doen het belangrijkste leer- en maakwerk tijdens de huiswerkklas. Eens per week kijken we naar de planning en de prioriteiten.

Lyceo biedt huiswerkklas aan op drie vaste middagen per week: maandag, woensdag en vrijdag van 14:45 tot 17:00 uur.

R

huiswerkbegeleiding

Huiswerkbegeleiding op Het Schoter is erop gericht persoonlijke begeleiding te bieden aan de individuele leerling in een rustige omgeving. Het doel van de huiswerkbegeleiding is het zelfstandig leren plannen en leren leren van het huiswerk en uiteraard het verbeteren van de resultaten. Huiswerkbegeleiding houdt in:

  • Samen met de leerling een persoonlijke planning opstellen;
  • Vragen stellen en uitleg vragen of geven;
  • Overhoring van het leerwerk en controleren of het maakwerk is gemaakt;
  • Regelmatig contact met ouders over de voortgang van de leerling.
  • Kleine groepen, persoonlijke aandacht; 1 begeleider op 7 leerlingen.
  • Aandacht voor studievaardigheden.

Lyceo biedt drie, vier of vijf dagen per week huiswerkbegeleiding aan van 14:00 tot 18:00 uur. Dagen en tijden zijn in overleg.

Het Lyceo Examenjaar en Examentrainingen

De slagingskans van uw zoon/dochter vergroten? Om ervoor te zorgen dat uw kind zich optimaal kan voorbereiden op de examens organiseert Lyceo examentrainingen.

Om het u zo makkelijk mogelijk te maken, is er op de website van Lyceo een speciale pagina gemaakt waarop leerlingen van Het Schoter zich kunnen inschrijven voor één of meerdere examentrainingen. Dankzij de samenwerking met Lyceo kunt u een examentraining boeken tegen een sterk gereduceerd tarief. U vindt de tarieven op de inschrijfpagina van de school: www.lyceo.nl/schoter. Wij raden u van harte aan niet te lang te wachten met inschrijven, aangezien het aantal plaatsen beperkt is.

contact

Voor meer informatie of vragen kunt u altijd contact opnemen met Lyceo door te bellen naar: 071 – 7900 040 of via lyceo.nl. U kunt ook contact opnemen met de vestigingscoördinator van Lyceo op Het Schoter: Priscilla Bensdorp via priscilla.bensdorp@lyceo.nl of op 06 – 30 038 768.