Lyceo op Het Schoter; huiswerkbegeleiding, bijles, coaching en examenbegeleiding

 

Lyceo biedt huiswerkbegeleiding, huiswerkklas, bijles en coaching aan op Het Schoter. Deze begeleiding is voor leerlingen van alle niveaus en alle jaarlagen. Wij ondersteunen uw zoon of dochter graag vakinhoudelijk, bij het creëren van overzicht en/of bij het maken van een goede planning!

 

 

u

Even voorstellen

Mijn naam is Pien Marks, 29 jaar en woonachtig in Leiden. In Leiden heb ik de studie Toegepaste Psychologie afgerond. Gedurende deze studie heb ik mij ontwikkeld op het gebied van coaching en begeleiding, met name gericht op jong volwassenen. Op Het Schoter vervul ik de functie van vestiging coördinator. Graag ontmoet ik u op één van de ouderavonden die door het Schoter worden georganiseerd maar u kunt natuurlijk ook altijd langskomen of contact met mij opnemen voor meer informatie.

 

 

l

Bijles

Sommige vakken kunnen lastig zijn. We bieden bijles voor leerlingen die moeite hebben met de stof, achterlopen om bepaalde redenen of graag voor een toets of examen alles samen willen doorlopen. De bijles bestaat uit één op één begeleiding en wordt gegeven op school, aangepast aan het rooster van uw kind. De bijles vindt plaats een rustige plek. De begeleider sluit aan bij de wensen en behoeften van uw zoon of dochter; samen wordt gekeken waar de bijles het beste voor ingezet kan worden. Zo kan de bijles uw kind helpen meer grip te krijgen met betere prestaties als gevolg.

Korting

In de mei- vakantie wordt er een examentraining georganiseerd in samenwerking met het Schoter. Op deze examentraining krijgen leerlingen van het Schoter een korting van 35%. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar dus wij raden u aan om niet te lang te wachten met inschrijven.

Waarom op school

Wij werken samen met Het Schoter en hebben contact met mentoren en docenten. Zo kunnen wij de begeleiding goed afstemmen op de behoeften van uw zoon of dochter. De leerlingen kunnen meestal direct na de les beginnen en als ze dan naar huis gaan, is het schoolwerk ook echt af en is er tijd voor ontspanning.

Huiswerkklas

De huiswerkklas is geschikt voor leerlingen die een rustige plek zoeken om te leren en zelfstandig hun huiswerk te kunnen maken. Tijdens de huiswerkklas is er één begeleider aanwezig op 15 leerlingen. Leerlingen gaan zelfstandig aan de slag, stellen vragen en doen het belangrijkste leer- en maakwerk tijdens de huiswerkklas. Lyceo biedt vijf dagen in de week huiswerkklas aan tussen 14:30 en 18:00 uur.

R

Huiswerkbegeleiding

De huiswerkbegeleiding op het Schoter is bedoeld voor alle leerlingen van school. Van klas 1 tot en met 6, van mavo tot vwo. Wij werken met een team van ervaren begeleiders met vakinhoudelijke kennis die uw kind helpen concentreren tijdens het maken van het huiswerk. Daarnaast houden de begeleiders zich bezig met het aanleren van relevante leerstrategieën, plannen en het ‘leren leren’. Duurzame studievaardigheden dus. Voor uw kind betekent dat minder stress, meer vrije tijd en betere studieresultaten.

Wij werken samen met Het Schoter en hebben contact met mentoren en docenten. Op deze manier zijn wij in de gelegenheid om de begeleiding zo goed mogelijk af te stemmen op de behoeften van uw zoon of dochter.

We zijn vijf dagen per week geopend, van 14.30 tot 18.00 uur.

Het Lyceo Examenjaar en Examentrainingen

De slagingskans van uw zoon/dochter vergroten? Om ervoor te zorgen dat uw kind zich optimaal kan voorbereiden op de examens organiseert Lyceo examentrainingen.

Om het u zo makkelijk mogelijk te maken, is er op de website van Lyceo een speciale pagina gemaakt waarop leerlingen van Het Schoter zich kunnen inschrijven voor één of meerdere examentrainingen. Dankzij de samenwerking met Lyceo kunt u een examentraining boeken tegen een sterk gereduceerd tarief. U vindt de tarieven op de inschrijfpagina van de school: www.lyceo.nl/schoter. Wij raden u van harte aan niet te lang te wachten met inschrijven, aangezien het aantal plaatsen beperkt is.

Contact

Voor meer informatie over huiswerkbegeleiding en bijles kunt u bij mij terecht of kijk op onze website. U kunt mij telefonisch bereiken op: 06 – 30038768 en per mail via pien.marks@lyceo.nl.