Tweetalig havo

Tweetalig onderwijs is onderscheidend en uitdagend en opent deuren die normaal gesproken gesloten blijven! Tweetalig onderwijs biedt leerlingen namelijk een uitstekende voorbereiding op een steeds internationaler wordende arbeidsmarkt. Het Schoter heeft veel ervaring met het geven van tweetalig onderwijs! Het Schoter biedt namelijk al 11 jaar tweetalig vwo en volgend schooljaar starten we met de opleiding tweetalig havo.
Een goede beheersing van de Engelse taal wordt steeds belangrijker: onze wereld verandert en grenzen tussen landen vervagen. De vraag naar hbo en wo opgeleide werknemers die de Engelse taal uitstekend beheersen neemt daardoor toe.
De opleiding tweetalig havo is een onderscheidende opleiding die uitdaging biedt en die je voorbereidt op een actieve rol in een internationale samenleving. Leerlingen die tweetalig havo volgen, krijgen de helft van de lessen in het Engels.
Het tweetalig havo heeft een geheel eigen gezicht en naast Engelstalig onderwijs is er veel aandacht voor cultuur en het thema globalisering.

Met globalisering wordt het proces bedoeld waarbij mondiale thema’s steeds meer met elkaar verbonden worden. De wereld wordt als het ware steeds kleiner door de handel, de snelle transportmogelijkheden en de ICT-verbindingen. In het kader van globalisering zijn economie, internationale contacten, het milieu en de ongelijke verdeling van arm en rijk in de wereld belangrijke thema’s waarmee leerlingen aan de slag gaan op het tweetalig havo.
Aan het eind van de derde klas sluiten leerlingen de onderbouw van het tweetalig havo af met een echt Cambridge diploma. In de bovenbouw volgt het IB en IGCSE Business Studies. Het internationaal erkend diploma IGCSE Business Studies maakt, net als het IB Language-B programma, deel uit van de opleiding tweetalig havo. Beide diploma’s geven een enorme voorsprong op het HBO waar de vraag naar Engels steeds groter is.

Veel meer algemene informatie over tweetalig onderwijs vind je op deze website.